Sposób przygotowania:
Tort urodzinowy Megg
Ciasto czekoladowe: Białka oddzielić od żółtek i ubić na sztywną pianę. Dodać cukier i nadal ubijać, dodać żółtka, ubić, a na koniec dodać oba rodzaje mąki, kakao, proszek oraz olej i wszystko delikatnie wymieszać. Ciasto przelać do średniej wielkości tortownicy wyłożonej papierem do pieczenia i piec w 180st przez ok.40 min. Po upieczeniu i wystudzeniu ciasto przekroić na dwie części. Ciasto orzechowe: Białka oddzielić od żółtek i ubić na sztywną pianę. Dodać cukier i nadal ubijać. Dodać żółtka i ubić, a na koniec dodać zmielone orzechy wraz z bułką tartą oraz proszkiem do pieczenia i wszystko delikatnie wymieszać. Ciasto przelać do tortownicy wyłożonej papierem do pieczenia i piec w 180st przez ok.30 min. Masa: Jedną szklankę mleka zagotować wraz z cukrem. W drugiej szklance mleka rozmieszać budynie i całość wlać do gotującego się mleka. Gotować cały czas mieszając aż powstanie gęsty budyń i pozostawić do wystygnięcia. Masło utrzeć na puch a następnie ciągle ucierając dodawać wystudzony budyń. Ucierać do powstania puszystej masy. Na koniec wsypać kawę i całość jeszcze utrzeć. Ułożenie: Na jedno ciasto czekoladowe wyłożyć 1/3 masy, rozsmarować i poukładać na niej wiśnie jedna obok drugiej wciskając je w masę. Przykryć ciastem orzechowym i wyłożyć na nie kolejną część masy i wiśni. Całość przykryć ciastem czekoladowym, posmarować wierzch i boki tortu pozostałą masą i dowolnie udekorować.