Sposób przygotowania:
Tort w kształcie serca
Białka ubijamy na sztywno, dodajemy cukier i wanilię oraz stopniowo po jednym żółtku. Na koniec dosypujemy przesianą mąkę z proszkiem. Wlewamy ciasto do formy w kształcie serca. Pieczemy około 25 minut w 180 stopniach. Analogicznie przygotowujemy ciasto na biszkopt zebra. Dzielimy je na pół i do jednej części dodajemy kakao. Wlewamy do formy na przemian, po łyżce jasnego i ciemnego ciasta. Pieczemy. Oba biszkopty kroimy na dwie części. Cytrynę obieramy, kroimy w plastry, zalewamy wodą, dodajemy cukier i gotujemy. Przelewamy przez sitko. Budynie gotujemy na mleku z cukrem. Kiedy wystygnie, ucieramy go z miękkim masłem. Do połowy dodajemy kakao. Śnieżkę ubijamy na sztywno z mlekiem i śmietan fixem. Na desce układamy waniliowy biszkopt, nasączamy, smarujemy dżemem i nakładamy jasną masę budyniową. Przykrywamy biszkoptem zebrą, nasączamy, smarujemy dżemem i kakaową masą. Nakładamy drugi biszkopt zebrę, nasączamy, smarujemy powidłami i bitą śmietaną. Nakładamy ostatni jasny biszkopt i nasączamy. Miękkie masło lub margarynę ucieramy z pudrem i sokiem z cytryny. Dokładnie smarujemy tort. Wkładamy do lodówki na godzinę. Masę cukrową łączymy z wybranymi składnikami i dekorujemy.