Sposób przygotowania:
Tort wielkanocny ale pascha
Przygotowanie:
Mleko wlać do średniego garnka,dosypywać wanilię i gotować.Wlać jajka ze śmietaną.Gotować tak kilka minut aż się zwarzy.Przelać na sito,odcedzić.W osobnym naczyniu masło ucierać z cukrem,dodawać powoli po łyżce do " zwarzonego serka".Dosypać bakalie,przełożyć na druszlak.Przykryć.Po kilku godzinach wyłożyć na talerz,przekładając okrągłymi biszkoptami.Udekorować konfiturami.
Mleko wlać do średniego garnka,dosypywać wanilię i gotować.Wlać jajka ze śmietaną.Gotować tak kilka minut aż się zwarzy.Przelać na sito,odcedzić.W osobnym naczyniu masło ucierać z cukrem,dodawać powoli po łyżce do " zwarzonego serka".Dosypać bakalie,przełożyć na druszlak.Przykryć.Po kilku godzinach wyłożyć na talerz,przekładając okrągłymi biszkoptami.Udekorować konfiturami.