Sposób przygotowania:
Tort wuzetka
Wszystkie składniki na ciasto,włożyć do garnka i ubić mikserem, widełkami do piany.Tortownicę wysmarować tłuszczem, wysypać tartą bułką wlać ciasto piec w 180ºc około 50 min (sprawdzić patyczkiem jak suchy ciasto upieczone)ciasto pięknie wyrasta(ciasto wstawić do nagrzanego piekarnika ,180st C)
Upieczone ciasto przekroić na 3 części,na 1 płat ciasta rozsmarować dżem z czarnej porzeczki nisko słodzony lub wg uznania.
Ubić 1 litr śmietany 36% w kartonikach ,pod koniec ubijania dodać cukier i sok z cytryny ,jeszcze ubijać aż będzie bardzo gęsta.Część
ubitej śmietany wyłożyć na dżem, przykryć 2 płatem ciasta. Na to znów śmietanę,przykryć ostatnim płatem ciasta.
Udekorować kiwi i śmietanką lub wg uznania.Smacznego
Upieczone ciasto przekroić na 3 części,na 1 płat ciasta rozsmarować dżem z czarnej porzeczki nisko słodzony lub wg uznania.
Ubić 1 litr śmietany 36% w kartonikach ,pod koniec ubijania dodać cukier i sok z cytryny ,jeszcze ubijać aż będzie bardzo gęsta.Część
ubitej śmietany wyłożyć na dżem, przykryć 2 płatem ciasta. Na to znów śmietanę,przykryć ostatnim płatem ciasta.
Udekorować kiwi i śmietanką lub wg uznania.Smacznego
zbysiowa
Gość
anullka7
Moja jest duża ma 29 cm ,ale polecam ciasto upiec w mniejszej ,wtedy ciasto urośnie wyższe,bo spotkałam się z opinią,na innej stronce że mają kłopoty z przekrojeniem na 3 części .Ja nawet z dużej tortownicy nie mam z tym kłopotu:)
Czarna1993
Jolanta27
a co Twoim zdaniem jest "fujjj"? Dodaj chociaż jeden przepis, a potem się wymądrzaj...
kingulek3
fuj to ty sie powinnaś nazywać