Sposób przygotowania:
Tort z krojonych orzechów babci Krychy
Orzechy bardzo drobno pokroić.Z białek ubić gęstą pianę.Pod koniec ubijania dodawać po łyżce cukru pudru,miód i orzechy z bułka tartą.Można ciasto podzieli na 3 części i piec oddzielnie,ale można również upiec w całości.Do wysmarowanej formy/obsypanej bułką tartą/wlać ciasto i piec w średnio nagrzanym piekarniku ok.40-50 min. Ostudzić i przekroić na 3 placki. Przygotować masę: Żółtka ubić z cukrem na kremowa masę.Mleko zagotować z wanilią.Wyjąć laskę a mleko powoli wlewać do masy żółtkowej i kontynuować ubijanie.Utrzeć masło i połączyć/delikatnie i stopniowo/z masłem. Dodać kakao i spirytus.Przygotowaną masą przekładać tort/pozostawić trochę masy na wierzch i boki/Wierzch ciasta dowolnie udekorować.