Sposób przygotowania:
Tort z serem feta
Mąkę z solą posiekaj z margaryna. Dodaj jajko i śmietanę. Połącz, mieszając nożem, zagnieć kruche ciasto. Uformuj w kulę, zawiń i wstaw do lodówki na 30 minut.Cebulę obierz,opłucz, posiekaj i podsmaż na łyżce oleju. Fetę zmiksuj z kremówką i jajkami. Dodaj cebulę, zioła oraz przeciśnięty przez praskę czosnek. Dopraw. Pomidory umyj, osusz.Ciasto cienko rozwałkuj, wyłoż nim natłuszczoną tortownicę, formując wysoki brzeg. Spód nakryj widelcem i piec 10 minut w temperaturze około 200 st. Na podpieczony placek nałóż masę serową. Na wierzchu rozłóż pomidory i lekko je dociśnij. Zapiekaj około 25 minut w temperaturze 180 st, (aż wierzch apetycznie się zrumieni).