Sposób przygotowania:
Tort znakomity
Ciasto I: Białka ubić na sztywno, stopniowo wsypywać cukier nadal ubijając, następnie po jednym żółtku. Na koniec dodać kakao i mąkę z proszkiem i wymieszać drewnianą łyżką. Piec w temp. 170-180 stopni około 45 min.Ciasto II: Białka ubić na sztywno, stopniowo wsypywać cukier nadal ubijając, następnie orzechy, obie mąki, proszek do pieczenia i miód. Lekko wymieszać.Piec w temp. 170-180 stopni około 35-40 min. Krem: Mleko zagotować z cukrem waniliowym. Utrzeć żółtka z cukrem, mąką ziemniaczaną ( można zostawić sobie wcześniej i dolać trochę mleka) i pomału wlewać do gotującego mleka ciągle mieszając. Masło utrzeć na puch i wciąż mieszając dodawać po łyżce wystudzonego budyniu. ( ja daje do budyniu daję dwie łyżki cukru mniej i dodaje je do masła żeby się lepiej ubiło oczywiście wtedy cukru pudru) Ciemny biszkopt przecinamy na pół za pomocą nitki. Przełożenie: ciemny biszkopt+ nasączenie masa biszkopt orzechowy+ nasączenie masa biszkopt ciemny Można polać ulubioną polewą:)