Ela Dz

Ela Dz

Złoty Ekspert
[Przepisów: 730]

Tortilla made in Poland

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Po co mamy się zachwycać obcymi kuchniami, jak niewielkim nakładem możemy stworzyć swoje smaczne danie.

Tortilla made in Poland Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Tortilla made in Poland

 

  • Ciasto:
  • szklanka wody gazowanej
  • 1 i 1/3 szklanki mąki
  • jajko
  • łyżka koncentratu pomidorowego
  • szczypta soli
  • łyżeczka słodkiej papryki
  • 1/3 łyżeczki czerwonego pieprzu
  • Nadzienie:
  • 300 g gotowanego lub pieczonego mięsa z kurczaka
  • cebula
  • 5 liści sałaty
  • 2 pomidory
  • łagodny keczup

 

Sposób przygotowania:

Tortilla made in Poland
Składniki na ciasto miksujemy razem i odstawiamy aby ciasto dojrzało. Patelnię lekko przecieramy olejem i smażymy placki. Są one dość delikatne a więc wymagają cierpliwości. Mięso i pomidory kroimy w kostkę , cebulę w krążki, a sałatę rwiemy na mniejsze kawałki. Każdy naleśnik smarujemy keczupem, nakładamy porcję warzyw i posypujemy kawałkami mięsa. Keczup zastępuję wszelakie doprawianie warzyw, nie trzeba już solić i doprawiać. Podajemy póki naleśniki ciepłe.
Tortilla made in Poland
Składniki na ciasto mieszamy razem i odstawiamy na chwilę aby dojrzało.
Tortilla made in Poland
Na patelni z odrobiną oleju smażymy naleśniki.
Tortilla made in Poland
Mięso kroimy w kostkę, nie może być za mała powinna być dobrze wyczuwalna.
Tortilla made in Poland
Na ciepły placek posmarowany keczupem dajemy warzywa i mięso.