Cukiereczek13

Cukiereczek13

Złoty Ekspert
[Przepisów: 651]

Toskańska zupa pomidorowa z ryżem

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Pyszna zupa pomidorowa wzbogacona dodatkiem cukinii, bakłażana i papryki

Toskańska zupa pomidorowa z ryżem Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Toskańska zupa pomidorowa z ryżem

 

 

 

Sposób przygotowania:

Toskańska zupa pomidorowa z ryżem
Bakłażana i cukinię myjemy i kroimy w paski. Paprykę czyścimy z gniazd nasiennych i również kroimy w paski. Cebulkę kroimy w kostkę i podsmażamy na oleju dodając przeciśnięty przez praskę czosnek. Gdy cebula się usmaży dodajemy do niej startą na grubych oczkach marchewkę i chwilę jeszcze smażymy, a następnie dodajemy pomidory z puszki. W między czasie przygotowujemy bulion, do którego wkładamy usmażoną cebulę z pomidorami. Zupkę gotujemy około kwadransa dodając suszonych ziół oraz przypraw do smaku oraz koncentratu pomidorowego, aby zupka nabrała pomidorowego wyrazu. W między czasie podsmażamy na patelni pozostałe warzywa, które dodajemy do zupy. Zupę gotujemy jeszcze około 10 minut. Ryż brązowy gotujemy zgodnie z przepisem na opakowaniu. Zupę wyłączamy i wsypujemy do niej ryż, wszystko dokładnie mieszamy i podajemy.
Toskańska zupa pomidorowa z ryżem
Cebulkę kroimy w kostkę, marchewkę ścieramy na grubych oczkach tarki.
Toskańska zupa pomidorowa z ryżem
Po podsmażeniu cebuli dodajemy do niej pomidory.
Toskańska zupa pomidorowa z ryżem
Do zupy dodajemy suszone zioła praz przyprawiamy do smaku.
Toskańska zupa pomidorowa z ryżem
Zupę wyłączamy i wsypujemy do niej ryż, wszystko dokładnie mieszamy.