Babcia Halinka

Babcia Halinka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2266]

Tradycyjna pieczeń wołowa

  • 1
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Mięso umyć, osuszyć i cały kawałek ubić tłuczkiem. Doprawić solą, pieprzem i

Tradycyjna pieczeń wołowa

Składniki:

Tradycyjna pieczeń wołowa

 

  • 1 kg mięsa wołowego
  • 2 cebule
  • 15 dag wędzonego surowego boczku
  • ogórek kiszony
  • marchew
  • musztarda
  • szklanka czerwonego wina wytrawnego
  • grzybki suszone
  • masło do smażenia
  • sól
  • pieprz

Sposób przygotowania:

Tradycyjna pieczeń wołowa
Mięso umyć, osuszyć i cały kawałek ubić tłuczkiem. Doprawić solą, pieprzem i wysmarować dokładnie musztardą. Wstawić do lodówki na noc. Grzyby namoczyć również na całą noc. W wysokim rondlu roztopić masło, zrumienić mięso. Boczek pokroić w paski, cebulę obrać i pokroić w ćwiartki, ogórka w plasterki, a grzyby w paseczki. Marchewkę obrać, umyć (nie kroić). Wszystkie składniki dodać do mięsa, podlać winem i dusić pod szczelnym przykryciem około godziny.

Tagi:

mięso