krystyna330

krystyna330

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 74]

Tradycyjne ruskie pierogi

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Pyszny obiadek dla każdego.Podawać z roztopionym masełkiem, skwarkami lub polać śmietanką. Polecam swój przepis

Tradycyjne ruskie pierogi

Składniki:

Tradycyjne ruskie pierogi

 

Sposób przygotowania:

Tradycyjne ruskie pierogi
 Wyrobić ciasto o konsystencji gładkiej i elastycznej z mąki i ciepłej wody. Ugotowane ziemniaki, ugnieść tłuczkiem i połaczyc razem z serem. Doprawić do smaku solą i pieprzem . Usmażyć na szklaisto  cebulę na masełku.Wykrawać krążki z rozwałkowanego ciasta i , na kazdym kłaść farsz . Lepić  półksiężyce pierogów. Kłaść  na osolony wrzątek i gotowac aż wypłyną ( są wtedy gotowe). Podawać polane  roztopionym masełkiem, skwarkami lub  śmietanką. Pyszny obiadek dla każdego.