Sposób przygotowania:
Tradycyjny sernik z nutką cytryny
Od białek oddzielamy żółtka i do białek dodajemy odrobinę soli, i ubijamy pianę, tak aby była sztywna. Margarynę Kasię kroimy w drobne kostki, następnie dodajemy cukier, żółtka i świeżo startą skórkę z cytryny. Wszystko razem ucieramy na gładką masę. W następnej kolejności dodajemy kaszę mannę, proszek do pieczenia i mąkę. Energicznie ucieramy na gładką masę. Mikser zamieniamy na dużą łyżkę i stopniowo dodajemy serek i cały czas mieszamy, aby ser się ujednolicił z masą, dodajemy rodzynki i wcześniej ubita na sztywno pianę i delikatnie mieszamy. Następnie przygotowujemy formę, smarując ją margaryną i posypujemy bułka tartą. Na tak przygotowaną blachę wylewamy naszą masę serową. Pieczemy około 60 minut w temperaturze 170 stopni Celcjusza. Studzimy w wyłączonym piekarniku, aby nam ciasto nie opadło. Kolejno przygotowujemy polewę czekoladową. I do rondelka dajemy margarynę i kakao i porządnie mieszamy do momentu, gdy nam się wszystko ładnie rozpuści i zmiesza. I tak przygotowaną polewą dekorujemy nasz przestudzany wcześniej serniczek. I na sam koniec posypujemy posypką Gwazdeczki SMACZNEGO !! :)