Sposób przygotowania:
Trójkątny przekładaniec
Piekarnik rozgrzać do 170stopni. PRZYGOTOWAĆ CIASTO: Jajka umyć, oddzielić białka od żółtek. Białka ubić na sztywną pianę, dodać cukier, ubijać aż się rozpuści. Dodać żółtka, ubijać. Mąkę wymieszać z kakao i ostrożnie wymieszać z jajkami. Formę o wymiarach 25x40cm wyłożyć papierem do pieczenia, ciasto wylać na papier, piec 20minut. PRZYGOTOWAĆ MASĘ: Jajka połączyć z cukrem, ubijać w misce postawionej w garnku z gotującą się wodą, ubijać do momentu aż masa będzie gęsta. Ostudzić ubijając. Margarynę rozetrzeć z masłem, dodać jajka, ucierać. Wlać spirytus i dokładnie połączyć. PRZYGOTOWAĆ GOTOWE CIASTO: Ciasto ostudzić, wyciągnąć z blachy, zdjąć formę Ciasto skropić sokiem pomarańczowym i posmarować masą. Placek kroić na placki o szerokości 1,5cm, 3cm, 4,5cm, 5,5cm, 7cm, 8,5cm i 10cm. Układać jeden na drugim zaczynając od najszerszego. Pozostałą masą posmarować brzegi, tak aby połączyła placki. Mandarynki obrać, usunąć białe błonki, podzielić na cząstki. Mandarynkami obłożyć skośne ściany ciasta i podawać.