Ela Dz

Ela Dz

Złoty Ekspert
[Przepisów: 730]

Trójkąty z kiszoną kapustą i grzybami

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 6

Znakomity dodatek do czerwonego barszczu, ale i same doskonale smakują.

Trójkąty z kiszoną kapustą i grzybami Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Trójkąty z kiszoną kapustą i grzybami

 

Sposób przygotowania:

Trójkąty z kiszoną kapustą i grzybami
Kapustę kroimy i gotujemy około 15 min. Pokrojoną drobno wędlinę smażymy na łyżce oleju. Grzyby zalewamy ciepłą wodą i jak namokną kroimy na mniejsze kawałki. Kapustę odcedzamy i wrzucamy do wędliny, dodajemy grzyby oraz resztę przypraw. Dusimy razem pod przykryciem około 20 min. Lekko studzimy. Ciasto kroimy na kwadraty, na środku każdego układamy porcję farszy, składamy na pół i dociskamy brzegi widelcem. Smarujemy mlekiem, układamy na blaszce wyłożonej papierem i pieczemy w 200 stopniach aż się ładnie zarumienią.
Trójkąty z kiszoną kapustą i grzybami
Kapustę kroimy na drobniej i gotujemy około 15 minut.
Trójkąty z kiszoną kapustą i grzybami
Wędlinę podsmażamy na odrobinie tłuszczu.
Trójkąty z kiszoną kapustą i grzybami
Na każdym kwadracie układamy porcję nadzienia i składamy.
Trójkąty z kiszoną kapustą i grzybami
Przed podaniem trójkąty powinny lekko ostygnąć.