Sposób przygotowania:
Trójkolorowy makaron z warzywami i chorizo
Makaron oraz pokrojoną w kostkę marchewkę, fasolkę, brukselkę, groszek oraz kalafior gotujemy w jednym garnku al dente ok. 8-10 minut. Na patelni przesmażamy pokrojoną w kostkę kiełbasę. Przekładamy na talerz. Na wytopionym tłuszczu smażymy pokrojone w długie i cienkie plasterki (przypominające spaghetti) cukinię i paprykę - muszą stracić surowość, ale zachować swój kolor. Przekładamy do kiełbasy. Na patelnię przekładamy drobno posiekany czosnek, chwilę smażymy, pod koniec podlewając mleczkiem kokosowym oraz sokiem z połowy jednej dużej pomarańczy. Dodajemy odcedzony, ugotowany makaron razem z warzywami, dokładnie mieszamy. Dodajemy cukinię, paprykę i chorrizo. Całość mieszamy, doprawiamy solą i pieprzem. Na sam koniec dodajemy roszponkę i natychmiast podajemy danie w koszyczkach z pomarańczy. Dekorujemy listkami świeżej kolendry, posypujemy pestkami dyni. Smacznego!