Sposób przygotowania:
Tropikalny sernik
Ciasto: Mąkę przesiać na stolnicę połączyć z proszkiem cukrami,wsypać kakao,dodać jajko,wiórka kokosowe oraz sok z cytryny,zagnieść szybko ciasto. Wylepić blaszkę wyłożoną pergaminem o podanych wymiarach -samo dno wstawić do lodówki.W tym czasie przygotować masę. Masa: Twaróg zmielić w maszynce do mięsa,zmiksować z jajkami i cukrem,wsypać budyń,dodać masło,mannę cały czas miksując wlać mleczko kokosowe,likier oraz sok z cytryny, wsypać wiórka zmiksować na jednolitą masę,wylać ciasto na schłodzony spód,wstawić do piekarnika i piec 55 minut w temp 180*c.Chłodzić przy uchylonych drzwiczkach piekarnika aż do całkowitego wystygnięcia. Owoce pokroić na małe cząstki ułożyć na serniku,polać polewą z białej czekolady rozpuszczonej w kąpieli wodnej. Smacznego!
edytaha
2milutka
Zapraszam w takim razie!
marietta
zbysiowa
2milutka
hahha;)
monikaT83
2milutka
Moni dziękuuję:)