2milutka

2milutka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1493]

Truskawki pod ciastem

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 5
         
ocena: 5/5 głosów: 12

Świeże truskawki zatopione w cieście,jest słodko owocowo i wybornie,a przy tym szybko i bez udziwnień.

Truskawki pod ciastem Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Truskawki pod ciastem

 

Sposób przygotowania:

Truskawki pod ciastem
Truskawki umyć osuszyć na sicie obrać z szypułek duże przekroić na połówki mniejsze zostawić w całości.Naczynie żaroodporne o wym 14/20 cm wysmarować masłem oprószyć mąką kukurydzianą ,na dnie ułożyć truskawki. Jajka wybić do miski wsypać cukier z wanilii wydrążyć miąższ i wszystko razem ubić na puszystą pianę,dodać mąkę wymieszaną z proszkiem wlać mleko i wszystko zmiksować,zalać truskawki wstawić naczynie do nagrzanego piekarnika do 170*c piec 30-35 minut.Po wystudzeniu oprószyć pudrem. 
Truskawki pod ciastem
truskawki myjemy osuszamy naczynie smarujemy masłem
Truskawki pod ciastem
jajka miksujemy z cukrem i wanilią na puszysta piane
Truskawki pod ciastem
zalewamy przygotowanym ciastem truskawki i pieczemy