Sposób przygotowania:
Tygrysi sernik
Make przesiac do miski,wsypac cukier,kakao,odrobine soli ,proszek do pieczenia i cukier waniliowy.Wbic jajko,dodac miekie masło.Wszystkie skladniki zagniesc na jednolite ciasto .Uformowac kule i włozyc na 30 min do lodówki.Tortownice (o srednicy 26cm) nasmarowac tuszczem.I rozwałkowac na niej 1/3 ciasta.Pozostale ciasto podzielic na 2 czesci.Z jednej czesci uformowac wałek ,ułozyc dookola spodu i lekko docisnac do scianek tortownicy ,formujac brzeg.Brzoskwinie odsaczyc i rozłozyc na kruchym ciescie.Tuszcz roztopic w radelku i przestudzic.Ser utrzec z cukrem, torebka cukru waniliowego,jajkami, proszkiem budyniowym i przestudzonym tuszczem.Mase serowa rozsmarowac na brzoskwiniach.Pozostałe ciasto rozwałkowac ,porwac na kawalki i ulozyc na masie.Piec godzine w temperaturze 175C.Gotowy sernik posypac cukrem pudrem.