Sposób przygotowania:
Udka miodowo-rozmarynowe -duszone
Zrobić marynatę z 2 łyżek oleju , pieprzu, papryki mielonej , miodu , szczypty soli i curry. Udka przekroić dzieląc na pałeczki i górne części. Natrzeć mięso kurczaka ( wcierając część marynaty pod skórę). Zostawić w lodówce przez kilka godzin . Na patelni rozgrzać olej i obsmażyć kurczaka na rumiano , dołożyć masło i skropić kilkoma łyżkami wody . Przełożyć do garnka razem z tłuszczem ze smażenia. Podlać bulionem. Dołożyć rozmaryn. Dusić do miękkości kurczaka. Sos powinien odparować o połowę. Wyjąć mięso na talerzyk. Sos przecedzić i doprawić do smaku.
zbysiowa
Babciagramolka
Ostatnio mam rozmarynowe ciągotki :) krzaczorek rośnie mi na parapecie i ciągle mi do niego po drodze :)
zbysiowa
Właśnie mam w planach taki "krzaczorek" :))
edytaha
Ja swój krzaczek oskubuję szybciej, niż nadąża rosnąć :/
slawcio
Babciagramolka
Błąd - miało być curry- już edytowałam .
I jeszcze jedno jeśli można prosić - mój nick to Babciagramolka ( nie babcia) i tak się do mnie wszyscy zwracają ( albo Bunia) .Nie lubię przeróbek swojego nicku bo taki sobie wybrałam - coś dla mnie znaczy po prostu ( Babcią i to nie z małej litery jestem dla swoich wnuków i tylko dla nich )