Sposób przygotowania:
Udka pieczone z majonezem+jarzyny
Udka myjemy i oczyszczamy z krwi,dokładnie obsypujemy przyprawami(odstawiamy do lodówki na 30 min.) i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 200*.Pieczemy na złoto-brązowy kolor,aż mięso zacznie odstawać od kości,wyciągamy blaszkę i smarujemy na wierzchu majonezem.Udka są gotowe po nabraniu złotego koloru(5-8 minut) przez majonez.Kalafior(różyczki odgotowane w osolonej wodzie) i cukinię pokrojoną w 0,5 cm. plastry zanurzamy dokładnie w rozmąconym jajku z solą,a następnie panierujemy w tartej bułce.Smażymy na gorącym tłuszczu do powstania chrupkiej skórki.Podajemy na gorąco.
SMACZNEGO.
SMACZNEGO.
Pyza
Sarenka
msewka
misia53
Bahus
Stawiam piątkę...
A.B.
5 od takiego EKSPERTA to jak 6,dzięki(pewnie byłby o wiele mniej kaloryczny,a co za tym idzie zdrowszy)