A.B.

A.B.

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 259]

Udka pieczone z majonezem+jarzyny

  • 6
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 20

danie obiadowe na 2 dorosłe osoby i dziecko

Udka pieczone z majonezem+jarzyny

Składniki:

Udka pieczone z majonezem+jarzyny

 

 

Sposób przygotowania:

Udka pieczone z majonezem+jarzyny
Udka myjemy i oczyszczamy z krwi,dokładnie obsypujemy przyprawami(odstawiamy do lodówki na 30 min.) i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 200*.Pieczemy na złoto-brązowy kolor,aż mięso zacznie odstawać od kości,wyciągamy blaszkę i smarujemy na wierzchu majonezem.Udka są gotowe po nabraniu złotego koloru(5-8 minut) przez majonez.Kalafior(różyczki odgotowane w osolonej wodzie) i cukinię pokrojoną w 0,5 cm. plastry zanurzamy dokładnie w rozmąconym jajku z solą,a następnie panierujemy w tartej bułce.Smażymy na gorącym tłuszczu do powstania chrupkiej skórki.Podajemy na gorąco.
SMACZNEGO.