aga-25

aga-25

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 485]

Udka pod ciastem

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 8

Polecam na obiady i na większe okazje.

Udka pod ciastem Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Udka pod ciastem

 

 

Sposób przygotowania:

Udka pod ciastem
Udka oprószamy przyprawą do kurczaka i smażymy na rozgrzanym oleju na rumiano. Następnie układamy w naczyniu żaroodpornym. Posypujemy je oczyszczoną i pokrojoną w kostkę marchewką, obranymi i pokrojonymi w plastry ziemniakami, cebulą pokrojoną w kostkę i oczyszczonymi szparagami. Ciasto: Drożdże rozpuszczamy w gorącym mleku i dodajemy do mąki, soli, jajka i oleju wyrabiamy ciasto i odstawiamy do wyrośnięcia. Następnie rozwałkowujemy i przykrywamy nim mięso i warzywa. Pieczemy do godziny w 180 stopniach, aż wierzch się zrumieni. Podawać można z surówką.
Udka pod ciastem
Udka oprószamy przyprawą do kurczaka i smażymy na rozgrzanym oleju na rumiano.
Udka pod ciastem
Następnie układamy w naczyniu żaroodpornym. Posypujemy je oczyszczoną i pokrojoną w kostkę marchewką, obranymi i pokrojonymi w plastry ziemniakami, cebulą pokrojoną w kostkę i oczyszczonymi szparagami.
Udka pod ciastem
Ciasto: Drożdże rozpuszczamy w gorącym mleku i dodajemy do mąki, soli, jajka i oleju wyrabiamy ciasto i odstawiamy do wyrośnięcia.
Udka pod ciastem
Następnie ciasto rozwałkowujemy i przykrywamy nim mięso i warzywa.