Sposób przygotowania:
Udka w cytrynowo - miodowej marynacie
► Połowę cytryny pokroić w plastry z drugiej połowy wycisnąć sok, wlać do garnuszka, dodać masło, miód, czosnek w proszku, podgrzać, dokładnie wymieszać i odstawić. ► Udka kurczaka ( bez skóry ) podzielić na dwie części: podudzia ( tzw. pałeczki ) i pozostała część, następnie przyprawić solą, pieprzem, papryką, podsmażyć na oleju i ułożyć w naczyniu żaroodpornym. ► Ziemniaki obrać, umyć, przepołowić i na tłuszczu ( około 2 minuty ) ze wszystkich stron obsmażyć, przyprawić, dodać do kurczaka, obłożyć plasterkami cytryny i polać mieszanką cytrynowo - miodową. Wstawić do nagrzanego piekarnika i piec około 40 - 50 minut w 200C / Termoobieg /. ► Fasolkę szparagową ugotować w osolonej wodzie 8 - 10 minut, odsączyć i 5 minut przed końcem pieczenia dodać do kurczaka, gotowe danie przyprawić pieprzem.
edytaha
zewa
Chyba nie ubiłeś i nie zjadłeś ???
zewa
Znalazłam na drugiej fotce.
Zgobisz
Zewa wpierw nie wiedzialem o co Ci chodzi z ta ( Zebra ) ale teraz kapuje ha ha ... oczywiscie jak dojdzie do tego ze bede musial ja .... to bedziesz pierwsza ktora to oswiadczy ha ha
zewa
Hi, hi tak myślałam, że nie załapałeś o co mi chodzi. Po zeberce w ciemno wiem, że to Twoje danie. A tu proszę zmyła, ale jest, jest. ( bardzo mi się podoba, ale nigdzie takiej nie widziałam, bo chętnie bym sobie kupiła ).
Rossie
Mam wrażenie,że odkąd trafiłam na ten portal, niemiłosiernie i srodze przybywa mi na wadze :D
zbysiowa