Sposób przygotowania:
Udka w skorupce kukurydziano-serowej
Mięso umyć,osuszyć i oczyścić z brzydkich elementów. Do miseczki wsypać sól,dodać posiekaną bazylię. Czosnek zetrzeć na drobnych oczkach i dodać do miseczki. Wlać oliwę i ocet i dobrze wymieszać aby sól się rozpuściła. Następnie dodać miód i resztę przypraw. Jeszcze raz dobrze wymieszać. Mięso ułożyć w płaskim naczyniu i dobrze obtoczyć w marynacie. Odłożyć do lodówki na około 5-6 godzin. Po tym czasie piekarnik rozgrzać do 225 st. Do blendera przełożyć ser oraz płatki kukurydziane. Zmiksować pulsacyjnie ( niezbyt drobno). Mieszankę przesypać do głębokiego talerza. Naczynie do zapiekania wysmarować oliwą. Mięso obtaczać w mieszance płatków i mozzarelli,lekko docisnąć aby nie spadła. Ułożyć mięso w naczyniu. Wstawić do piekarnika. Po 10-15 minutach zmniejszyć temperaturę do 200 st i piec dalej około 40 minut. Po kolejnych 15-20 minutach nakryć naczynie folią aluminiową. Przed podaniem mięso pozostawić na 5 min w spokoju aby soki się uspokoiły. Smacznego!