Krakowianka

Krakowianka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2834]

Udka z kurczaka w mącznej panierce

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Udka z kurczaka można panierować w różnych dodatkach, z mąką to najprostszy sposób

Udka z kurczaka w mącznej panierce Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Udka z kurczaka w mącznej panierce

 

 

Sposób przygotowania:

Udka z kurczaka w mącznej panierce
Mięso z kurczaka umyć, włożyć do wrzącej wody, dodać kostki rosołowe, angielskie ziele, pieprz i gotować do miękkości. Następnie mięso wyjąć z wywaru, usunąć skórę, natrzeć roztartym z solą czosnkiem, oprószyć mąką, zanurzać w roztrzepanym jajku i następnie obtaczać w mące. Smażyć z obu stron na rozgrzanym oleju z dodatkiem masła.
Udka z kurczaka w mącznej panierce
Obiad z głowy
Udka z kurczaka w mącznej panierce
Etap 2
Udka z kurczaka w mącznej panierce
Etap 3