Sposób przygotowania:
Udziec indyka z sosem sojowym.
Udziec nacieramy sosem sojowym,vegeta,pieprzem mielonym.Zawinac w folie spozywcza i odstawic do lodowki na jakies 2-ie godziny.
Forme z piekarnika wylozyc folia spozywcza,odwinac indyka i przelozyc do formy ,polewamy oliwa z oliwek(ukladamy indyka tak aby skorka byla na dole)wkladamy na dolna czesc piekarnika(wlaczyc dwa ogrzewania piekarnika)-jak dobry i duzy piekarnik to 180 stopni okolo 50 min.
Maly piekarnik 180 stopni okolo 1godzina 30 min.Pozniej przewrocic udziec aby skorke zrumienic.
Podawac z ziemniakami lub ryzem na sypko.
Forme z piekarnika wylozyc folia spozywcza,odwinac indyka i przelozyc do formy ,polewamy oliwa z oliwek(ukladamy indyka tak aby skorka byla na dole)wkladamy na dolna czesc piekarnika(wlaczyc dwa ogrzewania piekarnika)-jak dobry i duzy piekarnik to 180 stopni okolo 50 min.
Maly piekarnik 180 stopni okolo 1godzina 30 min.Pozniej przewrocic udziec aby skorke zrumienic.
Podawac z ziemniakami lub ryzem na sypko.