malgosia2661

malgosia2661

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 571]

Udziec z indyka w sosie jabłkowym

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Podajemy z ulubionymi surówkami.Możemy też podawać z ziemniakami lub ryżem. Sosem polewamy dodatki do mięska.

Udziec z indyka w sosie jabłkowym

Składniki:

Udziec z indyka w sosie jabłkowym

 

Sposób przygotowania:

Udziec z indyka w sosie jabłkowym
Z udźca wyjmujemy kości a mięso kroimy w dużą kostkę obsypujemy przyprawami a następnie odstawiamy na godzinę. Na rozgrzanym maśle obsmażamy chwilę mięso po upływie godziny. Przekładamy do rondla i podlewamy bulionem. Jabłka bez skórki ścieramy na tarce o drobnych oczkach na miazgę. Dodajemy do rondla razem z sokiem z cytryny. Dusimy wszystko 40 min, następnie wlewamy śmietanę i jeszcze chwilę dusimy.