Sposób przygotowania:
Ulubiona zupa z ryżem i cukinią, serowa
Mięso umyć, włożyć do dużego garnka i zalać zimną wodą. Zagotować, dodać vegetę i sól, zebrać szum. Gotować przez ok 30 minut. Cukinię pokroić w niezbyt cienkie plastry. Pozostałe warzywa obrać, umyć i pokroić w kostkę. Do gotującego wywaru dodać cebulę, marchewkę, pietruszkę, korzeń selera. Gotować przez 10-15 minut, na średnim ogniu. W razie potrzeby uzupełnić wodą. Następnie dodać liść laurowy, przepłukany ryż i seler naciowy. Dodać cukinię, przyprawić pieprzem. Gdy wszystkie składniki będą miękkie, dodać pokrojonego pora i czosnek, chwilkę gotować. Zahartowaną śmietanę ( wymieszaną z gorącym wywarem) dodać do zupy. W niewielkiej ilości wywaru roztopić ser zółty i połączyć z zupą. Ostatecznie przyprawić do smaku, zagotować.