Sposób przygotowania:
Wilgotne usta Zośki
Okrągłe biszkopty przełożyć dżemem docisnąć i ułożyć jedno obok drugiego w blasze wyłożonej papierem do pieczenia.Kakao, margarynę, cukier i mleko rozpuścić ,gotować chwilę aby nie było grudek . Ostudzić. Do zimnej masy kakaowej dodać 1 jajko , 5 żółtek , mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i zmiksować. Białka ubić na sztywna pianę ze szczyptą soli i wymieszać z ciastem. Delikatnie wyłożyć na biszkopty aby ich nie porozwalać . Ciasto pieczemy ok 40 minut w temp 180 stopni i studzimy. Gdy ciasto ostygnie dżem rozmieszać z wodą i posmarować wierzch ciasta. Krem: Część mleka zagotować z cukrem w reszcie rozmieszać mąki ,żółtka i wlać do gotującego się mleka mieszać aż powstanie gęsty budyń. Ostudzić. Miękką margarynę utrzeć dodać zimny budyń.Galaretkę rozpuszczamy w 400 ml gorącej wody i odstawiamy do lekkiego stężenia. Przełożenie: Połowę kremu wykładamy na biszkopt nie wyrównując go na krem kładziemy lekko tężejącą galaretkę i wstawić do lodówki aż stężeje. Wyłożyć resztę masy poukładać herbatniki(niekoniecznie) i polać polewą.
gosiapiotrek23
Justyna92
Dziękuje :)