skatarzynka

skatarzynka

Szef Kuchni
[Przepisów: 43]

Usta.

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Pyszne ciasto, świetnie wygląda po rozkrojeniu.

Usta.

Składniki:

Usta.

 

  • Ciasto:
  • 2 jajka
  • 1 szklanka cukru
  • 1 szklanka mleka
  • 0,5 kostki margaryny(rozpuścić)
  • 1 łyżeczka sody
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 2 szklanki mąki
  • 2 łyżki kakao
  • 2 baczki biszkoptów
  • ugotować w 0,75 l. mleka, a nie w litrze.Oczywiście chodzi mi o duży budyń a nie normalny)
  • 0,5 l mleka
  • 2 łyżki mąki ziemniaczanej
  • 1 żółtko
  • 0,75 kostki margaryny
  • 0,5 szklanki cukru

Sposób przygotowania:

Usta.
Ciasto:

Do ubitych jajek dodajemy proszek z mąką i kakaem, sodę wymieszaną z mlekiem, cukier, oraz rozpuszczoną margarynę.
Biszkopty sklejone dżemem układamy w blaszce(sklejamy dwa biszkopty) i zalewamy przygotowanym ciastem. Piec w piekarniku w temp. 180 C.

Krem:
Z podanych składników ugotować budyń, lub ugotować litrowy budyń ze sklepu w 0,75 l. mleka(chodzi o to, żeby był gęstszy).

Zakończenie:
Na upieczone ciasto wylewamy krem i odstawiamy do zastygnięcia. Polecam