Krakowianka

Krakowianka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2834]

Uszka z grzybami

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Uszka z grzybami można jeść polane tłuszczem lub z barszczykiem

Uszka z grzybami Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Uszka z grzybami

 

 

Sposób przygotowania:

Uszka z grzybami
Suszone grzyby namoczyć na kilka godzin, następnie ugotować. Na maśle podsmażyć posiekaną cebulę, dodać utarte na tarce o dużych otworach pieczarki, ugotowane i drobno posiekane suszone grzyby. Wszystko razem smażyć aż do odparowania wody. Przyprawić do smaku solą i pieprzem. Z mąki, jajka i 1 szklanki ciepłej wody zagnieść ciasto. Następnie rozwałkować, pokroić w kwadraty. Na każdy kawałek ciasta nałożyć łyżeczką farsz, złożyć po przekątnej i zlepiać uszka. Ugotować w osolonej wodzie.
Uszka z grzybami
Etap 1