alaaa

alaaa

Złoty Ekspert
[Przepisów: 654]

Książka Kucharska: Uszka - na Wigilię i nie tylko

Uszka z pieczarkami do barszczu

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 5

Uszka z pieczarkowym farszem dla mnie najlepsze.

Uszka z pieczarkami  do barszczu Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Uszka z pieczarkami do barszczu

 

Sposób przygotowania:

Uszka z pieczarkami do barszczu
Farsz pieczarkowy;z pieczarek oderwać trzonki z kapeluszy zdjąć skórkę.Pieczarki pokroić w bardzo drobną kosteczkę.Na patelni rozgrzać masło dodać drobno pokrojoną cebulę i chwilkę podsmażyć.Dodać pokrojone pieczarki i podsmażać do odparowania nadmiaru wody.Pieczarki doprawić dosyć pikantnie solą i pieprzem,ostudzić. Ciasto;z podanych składników zagnieść ciasto,włożyć do woreczka i odłożyć na 20 min żeby odpoczęło.Odrywać po kawałku i rozwałkować na grubość około 3 mm i za pomocą literatki wykrawać kółka.Na każdym kółku nałożyć farsz pieczarkowy i zwijać uszka. Uszka gotujemy w osolonej wodzie około 3 min od wypłynięcia.
Uszka z pieczarkami  do barszczu
Drobno pokrojone pieczarki podsmażyć z cebulą
Uszka z pieczarkami  do barszczu
Ciasto rozwałkować na stolnicy i wykrawać szklanką kółka.
Uszka z pieczarkami  do barszczu
Uszka dokładnie zlepić i ugotowac w osolonej wodzie.

Tagi:

ciasto