SUPERPRZEPIS

Uszka z pieczarkami i jajkiem

  • 4
         
ocena: 5/5 głosów: 7
Uszka z pieczarkami i jajkiem

Pyszne uszka na kolację wigilijną :-)

Składniki:

Uszka z pieczarkami i jajkiem

 

  • Składniki na ciasto

 

  • 0,5 kg maki (tortowej)
  • ciepła woda ( według uznania)
  • sól

 

  • Składniki na farsz

 

Sposób przygotowania:

Uszka z pieczarkami i jajkiem
Make wysypujemy na stolnice ,robimy dołek dolewamy wody i zagniatamy. Po rozwałkowaniu ciasta na placki wykrawamy małe kółeczka Pieczarki czyścimy i scieramy na tarce o grubszych oczkach.Na patelni rozgrzewamy oleji wrzucamy pieczarki ,doprawiamy.przykrywamy żeby sie powolutku udusiły jak już bedą miekkie ściągamy pokrywe i podsmazamy aż woda odparuje.Nastepnie przekładamy do miski dodajemy 3-4 jaja starte też na tarce o grubszych oczkach. Jeszcze doprawiamy sól,pieprz (wg.uznania) ,mieszamy. Gotowy farsz nakładamy na wyciete kółeczka,zlepiamy i oba końce ze soba sklejamy. Gotowe uszka gotujemy w osolonej wodzie. Smacznego :)