Sposób przygotowania:
Vol-au-vent z łososiem.
Łososia oprószyć solą,zawinąć w folię aluminiową i piec z 30 min.
Na łyżeczce masła podsmażyć cebulę siekaną z ząbkami czosnku zmiażdżonymi w prasce.Dodać rozmrożony szpinak,dusić ok.10 min.Wlać jogurt naturalny,doprawić solą,pieprzem i gałką.Z ciasta
wyciąć 12 kwadratów o boku 6 cm. i ułożyć po 2 -jeden na drugim.
Z reszty ciasta wyciąć po 6 trójkątów.Ciasto posmarować wodą i piec 15 min. w temp.220 st.C.Z upieczonych kwadratów usunąć ze środka trochę ciasta,każdy napełnić ciepłym szpinakiem,rybą i jajem usmażonym na maśle.Posypać koperkiem,przykryć trójkątami.Podawać gorące.
Na łyżeczce masła podsmażyć cebulę siekaną z ząbkami czosnku zmiażdżonymi w prasce.Dodać rozmrożony szpinak,dusić ok.10 min.Wlać jogurt naturalny,doprawić solą,pieprzem i gałką.Z ciasta
wyciąć 12 kwadratów o boku 6 cm. i ułożyć po 2 -jeden na drugim.
Z reszty ciasta wyciąć po 6 trójkątów.Ciasto posmarować wodą i piec 15 min. w temp.220 st.C.Z upieczonych kwadratów usunąć ze środka trochę ciasta,każdy napełnić ciepłym szpinakiem,rybą i jajem usmażonym na maśle.Posypać koperkiem,przykryć trójkątami.Podawać gorące.