Sposób przygotowania:
Vondracek
Całe jajka ucieramy przy użyciu miksera na puszystą masę. Następnie dodajemy przesianą mąkę pszenną i delikatnie mieszamy całość. Następnie dodajemy rozpuszczoną wcześniej i przestudzoną margarynę. Po wymieszaniu masy przelewamy ją do wysmarowanej margaryną i wysypanej bułką tartą tortownicy. Ciasto pieczemy przez około 20 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni. Po wystudzeniu ciasto dzielimy na 3 blaty. Rodzynki wcześniej zalewamy rumem i odstawiamy do nasączenia. Jabłka obieramy ze skórek, ścieramy na drobniutkiej tarce lub miksujemy. Następnie przekładamy do garnka, dodajemy cukier do smaku. Gdy zredukujemy sok z jabłek, dodajemy do nich galaretkę. Masę odstawiamy do wystudzenia. Gdy zacznie tężeć przekładamy nią nasączone blaty biszkoptowe. Pozostają masą smarujemy wierzch i boki ciasta. Odstawiamy do stężenia. Boki obsypujemy płatkami migdałowymi. Schłodzoną kremówkę ubijamy, dodajemy rozpuszczoną i przestudzoną żelatynę. Śmietaną dekorujemy ciasto. Odstawiamy do stężenia.