Sposób przygotowania:
Walentynkowa mięsna bomba Eliprzygotowanie szpinaku
 
Szpinak rozmrozić. Czosnek obrać z łupinek i drobno posiekać. Na patelni roztopić masło, Dodać czosnek i chwilę smażyć. Do czosnku dodać szpinak i odparować. Szpinak doprawić do smaku solą, pieprzem , gałką muszkatołową i ostudzić.
przygotowanie mięsa
 
Cebulę i czosnek obrać z łupinek i drobno posiekać. Do miski włożyć mięso, cebulę z czosnkiem,, przyprawę, sól, piepr zi dokładnie wymieszać.
przygotowanie sera
 
Z plastrów sera gouda wykroić kółka - 5 cm średnicy. Przygotować mięso i szpinak.
przygotowanie mielonych
 
Rozłożyć folię spożywczą. Na folii rozłożyć mięso i uformować miseczki. Do środka dać dużą łyżkę szpinaku i rozsmarować. Na szpinak położyć krążek sera i przykryć łyżką szpinaku. Na górę położyć mięso i skleić. Przygotować 3 mielone. Każdą bombę zawinąć szczelnie w folię i włożyć do lodówki na 60 minut.
przygotowanie mielonych cd
 
Na patelni rozgrzać olej obsmażyć mięso ze wszystkich stron.
przygotowanie mielonych cd
 
Przygotować plastry boczku i ostudzone mięso.
przygotowanie mielonych cd
 
Każdą bombę owinąć pięcioma plastrami boczku.
pieczenie w piekarniku
 
Mięso położyć ( złączeniami boczku do dołu ) w brytfance wyłożonej pergaminem i piec w piekarniku nagrzanym do 200 stopni C przez 30 - 35 minut. Bomby wyłożyć na talerze i ozdobić serduszkami z keczupu. Smacznego!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
