Sposób przygotowania:
Walentynkowe muffinki czekoladowe z bitą śmietaną
1. Masło lub margarynę ucieramy z cukrem na puszystą masę, następnie stopniowo wbijamy po jednym jajku i ucieramy. Następnie wsypujemy kakao, proszek do pieczenia i obie mąki, dokładnie ucieramy.
2. Ciasto przekładamy do formy do pieczenia muffinek (ja dodatkowo używam papierowych papilotek ). Muffinki pieczemy około 30 minut w temperaturze 180, sprawdzamy suchym patyczkiem czy są upieczone i studzimy.
3. Żelatynę rozpuszczamy w niewielkiej ilości gorącej wody (ważne żeby nie było grudek) i studzimy. Śmietanę kremówkę ubijamy na sztywno z cukrem pudrem do smaku, dodajemy barwnik i żelatynę, dokładnie ubijamy.
4. Przygotowaną śmietanką dekorujemy muffinki wyciskając rozetki za pomocą szprycy. Na koniec dekorujemy cukrową posypką.
Rady: Przepis na 12 sztuk. Do odmierzania składników użyłam szklanki o pojemności 250 ml.
2. Ciasto przekładamy do formy do pieczenia muffinek (ja dodatkowo używam papierowych papilotek ). Muffinki pieczemy około 30 minut w temperaturze 180, sprawdzamy suchym patyczkiem czy są upieczone i studzimy.
3. Żelatynę rozpuszczamy w niewielkiej ilości gorącej wody (ważne żeby nie było grudek) i studzimy. Śmietanę kremówkę ubijamy na sztywno z cukrem pudrem do smaku, dodajemy barwnik i żelatynę, dokładnie ubijamy.
4. Przygotowaną śmietanką dekorujemy muffinki wyciskając rozetki za pomocą szprycy. Na koniec dekorujemy cukrową posypką.
Rady: Przepis na 12 sztuk. Do odmierzania składników użyłam szklanki o pojemności 250 ml.
ciasteczka
Babeczka35
Bardzo polecam :)
Czekoladka 2