Sposób przygotowania:
Waniliowe babeczki z malinowym kremem
Krem: Przygotowanie kremu zaczynamy wieczór wcześniej przed pieczeniem babeczek. Do garnka wrzucamy maliny ( mrożonych nie rozmrażamy), dodajemy cukier i sok z cytryny. Wstawiamy na ogień i gotujemy aż cukier się rozpuści. W miedzy czasie 1 łyżce wody rozpuszczamy mąkę i dodajemy do garnka, mieszamy. Następnie zdejmujemy z ognia i przecieramy przez sito. W 2-3 łyżkach wrzątku rozpuścić żelatynę i powoli wlewać ją do przetartych malin i dobrze mieszamy. Studzimy i odkładamy do lodówki na noc. Następnego dnia przekładamy stężony mus do miski, dodajemy serek i mieszamy na gładką masę. Babeczki. Do miski przesiewamy mąkę i dodajemy proszek. Odkładamy. Do drugiej miski przekładamy miękkie masło i ucieramy na gładką i puszysta masę z cukrem ( mikserem). Następnie dodajemy po 1 jajku i dokładnie mieszamy. Na koniec dodajemy mleko oraz wydrążone ziarenka wanilii. Ponownie mieszamy mikserem. Do miski wsypujemy mąkę i szybko mieszamy łyżką drewnianą ( do połączenia). Przekładamy do foremek do muffinek i pieczemy około 20-25 minut w 180 st. Studzimy, wyciągamy z foremek i dekorujemy kremem. Do chwili podania trzymać w lodówce. Smacznego!