Sposób przygotowania:
Warstwowy przekładaniec
Miękką margarynę utrzeć z cukrem i kolejno dodawać do niej żółtka jajek i przesianą mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia na koniec ciasto delikatnie połączyć z ubitą pianą z białek i podzielić na trzy części. Do jednej części ciasta dodać kakao do drugiej orzechy, a trzecią zostawić jasną. Na blaszce około (23 cm na 33cm ja użyłam większej) upiec osobno trzy placki i wystudzić. Galaretki przygotować zgodnie z przepisem i odstawić do zgęstnienia. Krem: Masło utrzeć z dodatkiem kakao na krem w trakcie dodawać masę krówkową po przygotowaniu odłożyć trzy łyżki kremu.Jeden placek ułożyć w formie posmarować połową kremu i wylać jeden kolor tężejącej galaretki, przykryć drugim plackiem na nim reszta kremu i druga galaretka na koniec ułożyć trzeci placek i po wierzchu posmarować odłożonym kremem dla dekoracji można posypać mielonymi orzechami. Przełożone ciasto odstawić do zastygnięcia.