Wafelek2601

Wafelek2601

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1109]

Warzywa pieczone z mięskiem

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 4/5 głosów: 6

Pyszne warzywa i mięso pokrojone, zamarynowane w przyprawach i upieczonej razem z folii to fajny sposób na szybki i ciekawy obiad.

Warzywa pieczone z mięskiem Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Warzywa pieczone z mięskiem

 

Sposób przygotowania:

Warzywa pieczone z mięskiem
Mięso pokroić w kostkę. Marchewkę pokroić w plastry.

Ziemniaki pokroić na kawałki. Dodać pokrojone w kostkę paprykę, pieczarki, cebulkę i pomidory oraz w plastry czosnek. Dodać posiekany koperek. Wszystko skropić oliwą oraz oprószyć przyprawami. Dokładnie wymieszać. Odstawić na conajmniej godzinę do lodówki.

Przełożyć do woreczka do pieczenia i wstawić do piekarnika nagrzanego do 200 stopni. Piec przez około godzinę, a 10 minut przed końcem pieczenia worek rozciąć. Wyjąć i podawać.
Warzywa pieczone z mięskiem
Mięso ziemniaki i marchewkę pokroić i połączyć.
Warzywa pieczone z mięskiem
Dodać cebulę czosnek paprykę pomidora pieczarki oraz koper.
Warzywa pieczone z mięskiem
Wszystkie składniki polać oliwą i wymieszać z przyprawami.
Warzywa pieczone z mięskiem
Włożyć do woreczka do pieczenia i wstawić do piekarnika.