Sposób przygotowania:
warzywa zapiekane z ziołową nutką
Ziemniaki, pomidory i cukinię bardzo dokładnie myjemy. Ziemniaki kroimy na pół wzdłuż, pomidory w poprzek. Cukinie natomiast kroimy w plasterki 1- 1,5 cm. Czosnek obieramy ze skóry i bardzo drobno siekamy. Ser ścieramy na tarce jarzynowej. Listki mięty płuczemy i wraz z pozostałymi ziołami drobno siekamy. Wszystkie wierzchnie części warzyw smarujemy olejem. Następnie oprószamy je solą i pieprzem. Rozkładamy na nich czosnek i 3/4 ziół. Blachę wykładamy papierem do pieczenia układamy na niej ziemniaki, zapiekamy 10 min w 180c. Następnie dokładamy pozostałe warzywa. Całość pieczemy do momenty aż staną się warzywa miękkie. Gdy warzywa będą al dente:) posypujemy je serem i pieczemy dalej. Po wyjęciu z piekarnika posypujemy resztą ziół.