Sposób przygotowania:
Warzywny gulasz z cukinią
Wszystkie warzywa umyć. Usunąć końcówki z fasolki i pokroić na równe ok. 3 cm części, ugotować w wodzie z łyżeczką cukru i soli. W międzyczasie obrać cukinię i pokroić w wąskie paski wielkości wcześniej pokrojonej fasolki. Tak obraną cukinię wrzucić na patelnię, posolić i dusić ok. 7 min na niedużym ogniu. Posypać połową podanej ilości mąki. Paprykę pokroić na kwadraciki wielkości 2 cm x 2 cm. i dodać do cukini. Gdy fasolka będzie już miękka, dodać do cukini i papryki. Podsypać resztą mąki. Poddusić jeszcze ok. 5-7 min. Zdjąć z ognia, dodać przecier pomidorowy i śmietanę. Dobrze wymieszać, wlać wodę i jeszcze chwilę podgrzać. Gdy zgęstnieje, doprawić do smaku. Polecam podawać z pieczonymi ziemniaczkami.