Sposób przygotowania:
Wątróbka po piracku
Wątrobę myjemy i mielimy. Jajka miksujemy z mąką i dodajemy zmielona wątrobę. Wszystko mieszamy. Cebulę pokrojoną w piórka podsmażyć. Oczyszczone pieczarki pokroić w plasterki i też podsmażyć na osobnej patelni.
Na rozgrzanej patelni smażyć kotlety z wątroby nalewając po dwie łyżki na 1 kotlet.
W nie za dużym garnku układać warstwowo: kotlety, pieczarki, cebula i tak na przemian do zakończenia składników. Ilość warstw zależy od wielkości garnka.
Sosy rozrabiamy wg przepisu, dodajemy sól i pieprz. Zalewamy wszystko sosem, przykrywamy pokrywka i dusimy na małym ogniu 20 minut.
Na rozgrzanej patelni smażyć kotlety z wątroby nalewając po dwie łyżki na 1 kotlet.
W nie za dużym garnku układać warstwowo: kotlety, pieczarki, cebula i tak na przemian do zakończenia składników. Ilość warstw zależy od wielkości garnka.
Sosy rozrabiamy wg przepisu, dodajemy sól i pieprz. Zalewamy wszystko sosem, przykrywamy pokrywka i dusimy na małym ogniu 20 minut.
Jojo
msewka
Sarenka
Muzykus
Za przepis "5"
zewa
Co prawda akurat ten sos do tego dania mi pasuje, ale spróbuję coś zadziałać. Dzięki za sugestię.