goofy9

goofy9

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1117]

Wątróbka po prowansalsku

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Zioła nadają jej niepowtarzalnego smaku.

Wątróbka po prowansalsku

Składniki:

Wątróbka po prowansalsku

 

Sposób przygotowania:

Wątróbka po prowansalsku
Wątróbkę oczyszczamy, zalewamy mlekiem i odstawiamy na około 20 minut. Cebulę obieramy, kroimy w półplasterki, pomidory sparzamy, usuwamy skórkę i kroimy w kostkę. Cebulę szkolimy na maśle, oprószamy mąką, dolewamy wino i dodajmey pomidory, całość przesmażamy. Dodajemy przyprawy, Wątróbkę kroimy w plastry, oprószamy mąką i podsmażamy ją na maśle. Do wątróbki przekładamy warzywa i dusimy 4-5 minut.