klembi

klembi

Kucharz
[Przepisów: 5]

Wątróbka z jabłkiem w sosie musztardowym

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Wątróbka nie taka straszna jak ją malują....;)

Wątróbka z jabłkiem w sosie musztardowym Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Wątróbka z jabłkiem w sosie musztardowym

 

 

 

 

 

Sposób przygotowania:

Wątróbka z jabłkiem w sosie musztardowym
Wątróbkę umyć i obsuszyć papierem kuchennym, oczyścić z żyłek. Cebulę pokroić w piórka, marchewkę w plasterki. Następnie rozgrzać olej, wrzucić cebulę i dodać miodu, ziół prowansalskich oraz słodkiej papryki. Ze złocić i dodać marchewki. Następnie przełożyć do garnka, dodać obrane pokrojone w plastry jabłko. Poddusić w garnku. Wątróbkę opruszyć mąką kukurydzianą i podsmażyć na gorącym tłuszczu. Gdy się usmaży przełożyć do garnka z pozostałymi składnikami.Dodać drugie pokrojone w plastry jabłko i dodać wyciśnięty sok z cytryny, śmietanę wymieszać z musztardą i dolać do całości. Doprawić do smaku słodką papryką, solą i pieprzem.
Wątróbka z jabłkiem w sosie musztardowym
Składniki do przyrządzenia smacznej wątróbki
Wątróbka z jabłkiem w sosie musztardowym
Podduszona cebulka z marchewką i jabłkiem
Wątróbka z jabłkiem w sosie musztardowym
Wątróbka opruszona mąką kukurydzianą podsmażona na patelni