malinka84

malinka84

Starszy Kucharz
[Przepisów: 45]

wątróbka z nadzieniem

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

jeśli macie już dość tradycyjnej smażonej wątróbki

wątróbka z nadzieniem

Składniki:

wątróbka z nadzieniem

 

Sposób przygotowania:

wątróbka z nadzieniem
wątróbkę myjemy, osuszamy i rozcinamy tak, aby powstała kieszeń. w rondlu rozgrzewamy olej i wkładamy drobno pokrojony boczek, cebulę, natkę pietruszki i wsypujemy bułkę tartą. smażymy i studzimy, następnie dodajemy surowe jajko, śmietanę pieprz, wegetę i mieszamy. nadzienie wkładamy do wątróbki, spinamy wykałaczkami. wątróbkę wkładamy do naczynia żaroodpornego i polewamy olejem. wkładamy do piekarnika nagrzanego do ok. 180'C i pieczemy godzinę.