Babcia Halinka

Babcia Halinka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2266]

Wątróbki drobiowe z jajkami

  • TRUDNOŚĆ: średnie
         
ocena: 3/5 głosów: 3

Wątróbki umyć i pokroić na kawałki. Cebulę obrać i posiekać. Oliwę

Wątróbki drobiowe z jajkami

Składniki:

Wątróbki drobiowe z jajkami

 

  • 40 dag gęsich wątróbek
  • 4 ugotowane jajka
  • 3 cebule
  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  • pęczek natki pietruszki
  • kilka gałązek rozmarynu
  • sól
  • pieprz

Sposób przygotowania:

Wątróbki drobiowe z jajkami
Wątróbki umyć i pokroić na kawałki. Cebulę obrać i posiekać. Oliwę rozgrzać na patelni i przesmażyć wątróbkę z cebulą. Natkę pietruszki opłukać i posiekać, podobnie też listki rozmarynu. Jajka zmiażdżyć widelcem pozostawiając 1 żółtko do przybrania i połączyć z wątróbką, pietruszką i rozmarynem. Doprawić solą oraz pieprzem i przełożyć do salaterki. Schłodzić w lodówce a po wyjęciu posypać startym żółtkiem. Podawać z pieczywem.

Tagi:

jajko jajka