zewa

zewa

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2423]

Wątróbkowa krajanka

  • 6
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 17

Wątróbka wieprzowa w krojonej wersji........

Wątróbkowa krajanka

Składniki:

Wątróbkowa krajanka

 

Sposób przygotowania:

Wątróbkowa krajanka
Cebule i czosnek obrać, umyć i pokroić w kostkę.
Cebulę w grubszą a czosnek w drobniejszą.
Wątróbkę umyć, usunąć z niej białe błony i również pokroić w kostkę ( dość grubą ).
Do miski wrzucić wszystkie składniki, wymieszać.
Na patelni rozgrzać dość sporą ilość oliwy.
Masę wątróbkową kłaść łyżką na patelnię i smażyć po około 3-4 minuty z każdej strony.
Podawać z pieczywem lub ziemniakami i ogórkiem małosolnym lub kiszonym.