Sposób przygotowania:
Wątróbkowa krajanka
Cebule i czosnek obrać, umyć i pokroić w kostkę.
Cebulę w grubszą a czosnek w drobniejszą.
Wątróbkę umyć, usunąć z niej białe błony i również pokroić w kostkę ( dość grubą ).
Do miski wrzucić wszystkie składniki, wymieszać.
Na patelni rozgrzać dość sporą ilość oliwy.
Masę wątróbkową kłaść łyżką na patelnię i smażyć po około 3-4 minuty z każdej strony.
Podawać z pieczywem lub ziemniakami i ogórkiem małosolnym lub kiszonym.
Cebulę w grubszą a czosnek w drobniejszą.
Wątróbkę umyć, usunąć z niej białe błony i również pokroić w kostkę ( dość grubą ).
Do miski wrzucić wszystkie składniki, wymieszać.
Na patelni rozgrzać dość sporą ilość oliwy.
Masę wątróbkową kłaść łyżką na patelnię i smażyć po około 3-4 minuty z każdej strony.
Podawać z pieczywem lub ziemniakami i ogórkiem małosolnym lub kiszonym.
luna
eli_555
msewka
yola
Sarenka
góralka