elutka

elutka

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 128]

Wędzonka w galarecie

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Wędzonka w galarecie.

Wędzonka w galarecie

Składniki:

Wędzonka w galarecie

 

Sposób przygotowania:

Wędzonka w galarecie
Mięso włożyć do niedużego garnka zalać zimną wodą .Gotawać pod przykryciem na małym ogniu .Włoszczyznę i cebulę dodać do mięsa z liściem laurowym i pieprzem .po ugotowaniu całość dobrze schłodzić następnie wyjąć mięso i warzywa .Żelatynę namoczyć w zimnej wodzie do napęcznienia .Wywar podgrzać dodać wino poczym odparować do uzyskania 1l. płynu .Rozpuscić w nim żelatynę i doprawić do smaku .Odstawić do schłodzenia. Jajka ogórki marchew i mięso pokroić w plasterki ułożyć na półmisku .Zalać gęstniejącą galaratą .

Tagi:

schab