Krakowianka

Krakowianka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2834]

Wegańskie leczo

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 6

Leczo z warzyw smakuje znakomicie. Danie wegańskie.

Wegańskie leczo Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Wegańskie leczo

 

Sposób przygotowania:

Wegańskie leczo
Cukinię i dynię obrać, usunąć miąższ, a resztę pokroić w dość dużą kostkę. W rondelku rozgrzać 2 łyżki oliwy, włożyć pokrojoną w kostkę paprykę i poddusić. Na patelnię wlać pozostałą oliwę, dodać pokrojoną dynię, podsmażyć, przełożyć do rondelka z papryką. Na pozostałym tłuszczu w którym smażyła się dynia zeszklić posiekaną cebulę i czosnek, połączyć z papryką, dodać pokrojoną cukinię i pomidory, koncentrat pomidorowy. Dusić pod przykryciem do miękkości. Przyprawić do smaku solą, pieprzem i cukrem.
Wegańskie leczo
Obraną i pokrojoną w kostkę dynię podsmażyć na oliwie.
Wegańskie leczo
Pokrojoną w kostkę paprykę podduśić przez chwilę pod przykryciem
Wegańskie leczo
Do rondelka z podsmażonymi warzywami wsypać pokrojoną cukinię.
Wegańskie leczo
Dodać pomidory, koncentrat i dusić do miekkości, przyprawić do smaku