mkowalski

mkowalski

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 286]

Wegetariańska lasagna

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Pyszna ,wegetariańska lasagna-wspaniale smakuje.

Wegetariańska lasagna

Składniki:

Wegetariańska lasagna

 

Sposób przygotowania:

Wegetariańska lasagna
Szpinak rozmrozić, wrzucić do garnka i odparować nadmiar wody. Czosnek przecisnąć przez praskę i dodać do szpinaku. 1 cebulę drobno pokroić i podsmażyć na oleju, a następnie wrzucić do garnka i wymieszać. Pozostawić do całkowitego wystygnięcia. Do szpinaku dodać biały ser oraz pokrojony oscypek. Wbić dwa jajka, przyprawić solą, pieprzem, vegetą i łyżeczką posiekanej bazylii. Całość wymieszać. Soję namoczyć, a następnie ugotować. Pieczarki oraz pozostałą cebulę pokroić, a następnie podsmażyć na oleju. Soję, pieczarki oraz cebulę zemleć po czym dodać 1 jajko, sól, pieprz oraz vegetę. Całość wymieszać. Płaty lasagne przełożyć farszami oraz gotowym sosem beszamelowym. Wierzch posypać startym serem żółtym. Zapiekać w piekarniku przez 50 minut w temperaturze 180 stopni.